onsdag 3 augusti 2011

vågmönstrad kudde

Jag har länge velat testa detta mönster och här ser ni mitt första alster; ett kuddfodral. Så här gjorde jag: virka 75 luftmaskor (12 (en rapport) x 6 + 3 luftmaskor). Sedan virkar man 3 luftmaskor (= första stolpen) 4 stolpar, # virka med stolpar ihop 2 lm 2 ggr, 3 stolpar, 2 stolpar i nästa lm 2 ggr, 3 stolpar fortsätt från # varvet ut. Alla varv virkas likadant. Denna kudde är 28x50 cm stor. På baksidan sydde jag fler knapphål än jag brukar och det gör ju att kudden får en väldigt fin passform.Här nedan ser ni kudden i en av sofforna på landet tillsammans med några andra kuddar som väntar på nya överdrag.
Jag gick igång totalt på detta mönster och håller nu även på med en filt. Den kommer jag naturligtvis att blogga om när den är klar. Den ligger och vilar sig lite just nu pga.(skratta inte nu, för det är dagens sanning)garnbrist!

10 kommentarer:

  1. Märkligt nog har jag också garnbrist. Trots den överfulla lådan med garn...

    SvaraRadera
  2. Härlig kudde i fint vågmönster! Passar perfekt i soffan! Kram

    SvaraRadera
  3. Nydelig mønster, du er kjempeflink :O)
    Klem, Anne:)

    SvaraRadera
  4. Ja, det där vågmönstret! Det är riktigt fint!

    SvaraRadera
  5. Har länge tänkt att jag ska prova att sticka vågmönster men det verkar lite krångligt o komplicerat. Men nu vill jag prova ditt virkmönster istället! Så fint det blev och verkar också ganska lätt att göra!/Annika

    SvaraRadera
  6. haha upp på benen kvinna och ut och handla, innan tillståndet blir kroniskt

    SvaraRadera
  7. Undrar hur du gjorde när du sydde ihop kudden i och med att två av kanterna är vågiga?

    SvaraRadera