måndag 9 november 2009

Smygmaskvirkade vantar

Nu har jag smygmaskvirkat ett par vantar till mej själv. Jag utgick ifrån ett mönster ur boken "Tid att virka" av Maria Gullberg (som jag har lånat så många gånger på biblioteket att den känns som min egen) fast jag modifierade mönstret lite efter min egen hand. Garnet jag har använt är ullgarnet "smart" (Sandnes garn) och det gick åt 100gr. Jag har använt en vanlig virknål nr 5 och jag tyckte att det fungerade bra. Funderar på att brodera några blommor på vantarna. I "Tid att virka" ges det några exempel på enkla blommor som jag tror skulle bli fina. Får väl gå till biblioteket ännu en gång eller varför inte införskaffa boken eller önska sig den i julklapp?
9 kommentarer:

 1. Jättefina vantar och mycket fin färg. Snyggt att de är lite "klockade" kring handleden! Kram

  SvaraRadera
 2. Härlig färg! De ser ut att vara jättesköna och varma! Bra nu när det går mot vinter!

  SvaraRadera
 3. Mysiga vantar - och vilken superfin kjol i föregående inlägg!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin grön!Ser sköna ut!

  SvaraRadera
 5. Fina gröna vantar. Varma och goa är de också, vet jag! Karm

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig höstfärg! Finfina!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 7. Hej igen! Spännet till väskan hittade jag hos mamma. Jag tror att det kommer från ett par hängslebyxor. Passade perfekt. Man tager vad man haver! Hoppas allt är bra med er alla.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 8. Är ute och trillar runt på bloggar för att hitta något mer roligt att virka till vår musfamilj på vår sida. Har du några roliga förslag så mottar jag dem med tacksamhet. Även en länk så vi kan titta – väldigt gärna.

  Lisbet
  Articsisters

  SvaraRadera