tisdag 18 januari 2011

Stickad kofta

 
Här kommer ännu ett stickat plagg. Det är en kofta från drops. Den är ganska kort och har en A-form som jag tycker är fin. Jag har använt ett brunt garn Smart från Sandnes garn. Det är fint att armen har en så lång resår och resåren avlutas alltid med ett avigt varv från rätsidan innan man börjar sticka slätsticking.Det gör att man får en dekorativ kant. Nåväl, roligt var det att sticka denna tröja även om handlederna faktiskt tog lite stryk. Det är på något sätt lite enklare med virkningen. Nytt för mej i detta mönster var att sticka fram och tillbaka på rundstickor, det var behagligt och räddade nog handlederna en smula.
 
Posted by Picasa

16 kommentarer:

 1. Fin tröja, i fin färg. Jag gillar också den långa resårmudden i ärmarna!

  SvaraRadera
 2. en sån modell skulle passa mig också, det enkla raka tycker jag är bäst och användbar till det mesta

  SvaraRadera
 3. Den ser jättefin ut!
  Ha det bra!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Fin! Jag gillar armmuddarna =)

  SvaraRadera
 5. Koftan blev jättefin! Det där med avigvarvet innan resåren var ett bra tips (skulle behövt det på min senaste kofta....)! Kram

  SvaraRadera
 6. Den modellen ser ju jättefin ut!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 7. Ser mysig och skön ut..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 8. Underbar blogg!!!! Jag lägger till dig hos mig. Du har inget bra mönster att dela med dig av som passar till överkast. Någon ruta av något slag. De du har här är kanon,men jag tänkte om det finns någon mer fyrkantig;) Har massa dötid på mitt jobb då passar det med att virka rutor i mängder;)

  SvaraRadera
 9. Jag hittade beskrivning till mormors rutor på nätet, så nu är jag igång. Hur man virkar ihop dom blir ett senar huvudbry. Har ju typ 625 rutor framför mig att virka;)

  SvaraRadera
 10. Fin! Gillar de långa muddarna!

  SvaraRadera
 11. väldigt fint lilla i

  SvaraRadera
 12. Väskorna är jättefina./Majsan.

  SvaraRadera