fredag 26 mars 2010

FiltarFiltar kan man inte få för många av. När vi tillbringade några kalla juldagar på landet märkte jag att där behöver vi ett smärre lager av riktigt värmande ullfiltar. Alltid trevligt att få behov av någonting... Denna filt är virkad med restgarner köpt i Kasthalls fabriksbutik som jag har skrivit om förut. Ullen är ganska sträv men mej gör det inte så mycket, värmer gör den definitivt.


Här ser ni filten posera i min favoritfåtölj. Kanske att jag ska virka en kant på filten.Har testat lite olika sätt att göra det på men inget kändes sådär jättebra. Förslag tas tacksamt emot!!!


Här nedan ser ni mitt allra första virkade alster. Det är ,som ni ser, en filt virkad av mormorsrutor i grönt, vitt och svart som jag var väldigt stolt över när den var klar. Vi har haft ,och har, stor glädje av den som TV-filt.

12 kommentarer:

 1. Flotte pledd du har laget. Ønsker deg en god helg, hilsen fru Strøm:)

  SvaraRadera
 2. Jättefina plädar! Hoppas det blir lite varmare och mer vår på landet denna gång! Pläden passar ju också utmärkt för "tidig-vår-fika" på altanen! Kram, kram

  SvaraRadera
 3. Hej!Tycker mkt om din filt! Virkar liknande med garn från Kasthall.Undrar om du har ett dataprogram för att lägga ut rutorna snyggt! Har försökt med Word och Paint, inte så lätt! Eller ritar du rutor på gammaldags sätt på
  papper? Mvh Anonym

  SvaraRadera
 4. Så fine pledd du har heklet!

  SvaraRadera
 5. Jätte-snygga filtar! Jag brukar virka lite vågiga kanter på mina filtar, men det e ju vad man gillar...

  SvaraRadera
 6. Fina filtar!! Hur har du gjort de enfärgade rutorna, för de är inte mormorsrutor eller?

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt fina. Du har så rätt – man kan aldrig få för många filtar. Ha en fin lördagkväll! :)

  SvaraRadera
 8. Vilka fina filtar. Jag kan tänka mej att de var bra att ha i julas. De kommer säkert till användning nu i påsk också och säkert ljumma sommarkvällar framöver!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 9. Jättefina filtar - jag håller precis på med min första och det är ju grymt roligt! :-)

  SvaraRadera
 10. Jeg besøker stadig bloggen din, og nå gir jeg deg en award... Du finner den i bloggen min!

  SvaraRadera
 11. Kära Anonym,
  jag har inget dataprogram för att kombinera rutorna. Oftast har jag en ide i huvudet eller så ritar jag på papper. Ibland virkar jag helt på måfå och lägger ut rutorna efter hand och testar olika kombinationer.

  SvaraRadera
 12. Hejsan! Är ute på bloggpromenad och hittade hit via Virkhörnan. Attans så snyggt du har komponerat mormorsfiltarna, särskilt den översta!

  SvaraRadera