onsdag 31 augusti 2011

Ännu en kudde

Vad är det med kuddar och mej? Jag kan liksom aldrig få nog av dem. Tycker hela tiden att jag behöver fler och fler, både hemma och på landet. Här bjuder jag alltså på ännu en kudde. Den är lite mindre än de andra runda kuddarna jag har virkat. Den är 35 cm i diameter och garnet jag har använt är, som vanligt, Paris.


måndag 22 augusti 2011

Ninja

Jag har virkat en ninja. Den är till min son och egentligen passar det inte mej alls att virka såhär pilliga saker men vad gör man inte...
Vi köpte ett häfte med olika virkade figurer i som utgår från samma grundmönster. Sen köpte vi små mininystan med garn som kallas Candy. Bara det kan ju få en att vilja virka pilligt.
Ganska bedårande blev han väl ändå, eller...

fredag 12 augusti 2011

Sommarväska

Denna väska har jag jobbar på under en ganska lång tid. Nu är den klar!!! Fodret är sytt av ett tyg från IKEA som är så fint med fåglar och växter på. Innerficka med dragkedja tycker jag är nödvändigt i en virkad väska.

Axelremmen har jag köpt på Panduro. Den är ställbar och i bomull. Min är svart men den finns även i vitt.

Knappen köpte jag i september förra året i Uppsala på Yll och Tyll. Den har nu legat till sig och pryder min väska. Garnet jag har virkat med är muskat från Drops med virknål 3.5.


Här ser ni min nya väska i sin helhet!!!


måndag 8 augusti 2011

Pysselskåp på landet


Jag har fått ett skåp av mina föräldrar som de inte längre vill ha. Det har funnits hemma hos dem/oss så länge jag kan minnas. Det är ett köksskåp och stod i köket när jag var barn tillsammans med det bord och de stolar som hörde till. Bordet och stolarna försvann för många år sedan men skåpet blev kvar och har fram till nu stått i mitt gamla flickrum. Nu har det fått ett nytt liv hos oss på landet som pysselskåp. Kan man tänka sig en större ära!!!



De gröna korgarna har jag köpt i år på rea hos Jysk. De fanns i flera färger men jag älskar ju grönt så jag valde det. De är jättebra att ha garn i. Tips!


onsdag 3 augusti 2011

vågmönstrad kudde

Jag har länge velat testa detta mönster och här ser ni mitt första alster; ett kuddfodral. Så här gjorde jag: virka 75 luftmaskor (12 (en rapport) x 6 + 3 luftmaskor). Sedan virkar man 3 luftmaskor (= första stolpen) 4 stolpar, # virka med stolpar ihop 2 lm 2 ggr, 3 stolpar, 2 stolpar i nästa lm 2 ggr, 3 stolpar fortsätt från # varvet ut. Alla varv virkas likadant. Denna kudde är 28x50 cm stor. På baksidan sydde jag fler knapphål än jag brukar och det gör ju att kudden får en väldigt fin passform.Här nedan ser ni kudden i en av sofforna på landet tillsammans med några andra kuddar som väntar på nya överdrag.
Jag gick igång totalt på detta mönster och håller nu även på med en filt. Den kommer jag naturligtvis att blogga om när den är klar. Den ligger och vilar sig lite just nu pga.(skratta inte nu, för det är dagens sanning)garnbrist!